Varen naar Tiengemeten

Met de Oostvogel heerlijk een dag onthaasten. We varen vanuit Hellevoetsluis (slechts 20 min. rijden vanaf ring Rotterdam) naar het eiland Tiengemeten en weer terug. De tocht naar Tiengemeten duurt tussen de 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de windrichting.

Binnenkort nieuwe data bekend 

Genieten van het varen, water en Tiengemeten. Tiengemeten is het allerlaatste echte eiland van Zuid-West Nederland, sinds 2007 volledig ‘teruggegeven’ aan de natuur d.m.v. het graven van een gat in de dijk.

Er is voor jong en oud veel te zien en te beleven, weidse ruige wildernis met grote waterpartijen en tevens musea waaronder het Rien Poortvliet museum en het landbouwmuseum in de monumentale boerenhoeves. Tiengemeten is een oer-Hollands stukje natuur wat je gezien moet hebben.


Tiengemeten Rob
Schotse Hooglanders op Tiengemeten

Het programma:

09:30:
tot 09:55 kun je opstappen aan boord van de Oostvogel in de Vesting van Hellevoetsluis. Adres is Westzanddijk. Hellevoetsluis (slechts 20 min. rijden vanaf ring Rotterdam) Let op! Om 09:55 moet je aan boord zijn want dan gaan de trossen los. We varen om 10:00 uur door de vestingbrug.

10:00:
We zijn vertrokken en varen uit het Haringvliet op. Afhankelijk van de windrichting en het weer hijsen  we de zeilen met behulp van een aantal passagiers  en varen we richting Tiengemeten. Na het afmeren bij Tiengemeten kan iedereen van boord om te  lunchen (Hélènehoeve of de Herberg), te wandelen, en vooral genieten van alles wat het eiland te bieden heeft tot  circa 15:30

15:30:
Inschepen op de Oostvogel

16:00:
Afvaart richting Hellevoetsluis

17:30:
Om en nabij deze tijd arriveert de Oostvogel weer in de Vesting in Hellevoetsluis, einde programma.

 

Prijs: € 25,00 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar € 12,50) betalen bij het opstappen.


⇒ 
Pinnen aan boord is niet mogelijk.


Reserveer: stuur een mail naar info@oostvogel-charters.nl met aantal personen en welke dag.

 

Tijdens de vaartochten kunt u uiteraard drankjes bestellen aan de bar in de salon van de Oostvogel en zijn er kleine ‘snacks’ te bestellen zoals een broodje kroket, een portie bitterballen of een gevulde koek.

Check www.tiengemeten-excursie.nl voor alle leuke excursies, musea, wandelroutes en nog veel meer activiteiten die er te doen zijn!

Voorwaarden en bijzonderheden:
Met de heersende windrichtingen gaan we ervan uit dat minstens  de heen of de terugtocht gezeild kan worden. Dit houd in dat de aankomsttijden variabel zijn t.o.v. de vertrektijden.  Het onthaasten kan beginnen.

Ligplaats van de Oostvogel, de vesting in Hellevoetsluis, adres is Westzanddijk.

Oostvogel in de Vesting in Hellevoetsluis

Oostvogel in de Vesting in Hellevoetsluis Foto: Rob Adriaanse